דף הבית >> משקאות ביוון - יאמאס!
 


משקאות ביוון - יאמאס!


__________________
  26/06/2018  
  

את קריאת ה'יאמאס' נשמע היטב בטברנות היווניות... יאמאס זה לחיים, והיוונים אוהבים לעשות חיים....
שני משקאות מככבים במיתולוגיה היוונית - נקטר ואמברוסיה. אלי יוון היו מקבלים מידיה של אלת הנעורים Eva את המשקאות שהבטיחו להם חיי נצח ואפילו נתנו טעם נוסף לחייהם הנצחיים.
המשקאות היוונים מופקים היום בדרך מודרנית, אך רוח המסורת הקדומה עדיין שורה עליהם
בפוסט אספר על כמה משאות שמהווים את ליבו של השולחן היווני הקלאסי בכפרים, אך בשנים האחרונות ובעיקר בערים הגדולות האוזו מאבד את כוחו והוויסקי תופס את מרכז השולחן - יוון היא השלישית בעולם בצריכת וויסקי 
אוזו
המשקה המסורתי של יוון.
שמו האמיתי בא מהביטוי היווני Ou  Zo שמשמעותו "לא יכול לחיות בלי..." כנראה כך על פי המסורת היוונית אמר האיש הראשון שלגם מהמשקה ולא יכול היה להפסיק.
את האוזו המסורתי מייצרים באי 'לסבוס' אבל מקורו עוד מתקופת האימפריה הביזנטית, והוא נחשב 
את האוזו מייצרים מענבים, או צימוקים מעוכים המוכנסים למבשלות נחושת שבתוכן הוא עובר תהליך של זיקוק ובישול בתוספת מיני תבלין ואת הטעם הסופי והדומיננטי שלו הוא מקבל מתבלין האניס..
איך שותים: שליש אוזו, תוספת קטנה של מים ומספר קוביות קרח.
אוזו מכיל בדרך כלל 40% אלכוהול.
רצינה
הרצינה הוא יין יווני מסורתי שמטובל בשרף ענבים שנותן לו את טעמו המר. זהו "יין לעניים" הנשתה בדרך כלל על שולחנם של איכרים בכפרים.
בתקופות קדומות שמרו את יין הרצינה בחביות עץ אורן ואטמו את החביות בשרף אורנים שנתן ליין את טעמו. יש המוסיפים שרף אורנים לרצינה.
מסטיקא – "הדמעות של כאיוס"
את משקה המסטיקא מייצרים משרף של אלת המסטיק. מקורו באי כאיוס ולכן היוונים מכנים אותו - הדמעות של כאיוס
המסטיקא בדרך כלל מתוק בגלל תוספת ממתיקים אך אחוז האלכוהול שלו נמוך (יחסית) 20 - 25 אחוז
משקה המסטיקא, כשמו כן הוא – עשוי משרף אלת המסטיק. מפיקים אותו בעיקר באי כאיוס והיוונים קוראים לו "הדמעות של כאיוס", בדרך כלל מוסיפים לו ממתיקים אבל אחוז האלכוהול בו הוא נמוך יחסית, 25%.
המסטיקא מופיע במקורות היהודים כגומי לעיסה והוא בתלמוד בדיון העוסק באיסור לעיסת מסטיקא בשבת, וכך כתוב: "אין לועסין מוסתכין (מסטיקא) בשבת, בזמן שמתכוין לרפואה אם מפני ריח הפה ה"ז (הרי זה) מותר...."
צ'יפורו 
משקה הצ'יפורו נחשב למשקה הכפריים, הוא מכיל ריכוז אלכוהול גבוה מאד (מעל 35%). מדובר כאן בסוג של גראפה העשויה מזגי הענבים, אשר נהוג לשתות אותה בשוט קצר ומהיר.